F.A.Q. Συχνές ερωτήσεις για τον γάμο....ή την βάπτιση!

0

Ποιο είναι το δικό σας στυλ φωτογραφίας?
Η φωτογράφηση ενός μυστηρίου, γάμου ή βάπτισης, είναι ένα είδος φωτογραφίας από μόνο του που συμπεριλαμβάνει σχεδόν  όλα τα υπόλοιπα είδη φωτογραφίας.
Ειδικά σε ένα γάμο το ίδιο το γεγονός σε ωθεί  να γίνεις  ένας σιωπηλός φωτορεπόρτερ και να καταγράψεις τα γεγονότα περιμένοντας τις ιδανικές στιγμές και  βάζοντας  την δική σου  πινελιά στις εικόνες.
Η προετοιμασία της νύφης και του γαμπρού έχουν ξεκάθαρα το στοιχείο της φωτοειδησεογραφίας  αφού ο φωτογράφος γίνεται ένα με τους καλεσμένους , φίλους και συγγενείς και οφείλει να αποτυπώσει τα όσα έγιναν, οφείλει να τα μεταφέρει  μέσα από τις εικόνες του.
Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου συνεχίζει και ισχύει η τεχνική του ρεπορτάζ αφού όσο πιο αληθινές οι στιγμές τόσο πιο ενδιαφέρον το περιεχόμενο των εικόνων.



Οι οικογενειακές φωτογραφίες πατάνε στην τεχνική της φωτογραφίας πορτραίτου.
Σαφώς τα διάφορα αξεσουάρ ,ενδύματα ,υποδήματα, ο στολισμός της εκκλησίας, οι βέρες και τα στέφανα χρειάζονται λίγη από τη μαεστρία της διαφημιστικής φωτογραφίας  και της φωτογραφίας στούντιο.
Τώρα όσο για την φωτογράφηση του ζευγαριού την ίδια ή και την επόμενη ημέρα περιλαμβάνει ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω  αλλά και στοιχεία από την φωτογραφία μόδας  και την αισθητική του κινηματογράφου.

Αυτά βέβαια προσαρμόζονται  πάντα στο στυλ , τις προσωπικότητες και τις προτιμήσεις του εκάστοτε ζευγαριού σε συνδυασμό με δικές μας προτάσεις.
Τέλος πέρα από τη μεθοδική προσέγγιση του θέματος αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο κατά τη γνώμη μου  είναι η σύλληψη και απόδοση των ανθρώπινων συναισθημάτων!
Άλλωστε αυτά είναι που δίνουν τη μαγεία σε μια τέτοια φωτογράφηση και κάνουν την κάθεμία ξεχωριστή και μοναδική....

Με τι εξοπλισμό καλύπτετε το γεγονός?
Με σύγχρονές ψηφιακές  μηχανές DSLR , φωτιστικά tungsten συνεχούς φωτισμού αλλά και αυτόνομα LED η χρήση των οποίων επιλέγεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Παραλαμβάνουμε το ψηφιακό αρχείο σε μεγάλη ανάλυση?
Αυτό εξαρτάται από το πακέτο το οποίο θα έχουμε προσυμφωνήσει με το ζευγάρι ή τους γονείς. Σαφώς  στο άλμπουμ και στις εκτυπώσεις χρησιμοποιείται η βέλτιστη ποιότητα των εικόνων.

Ψηφιακό άλμπουμ…
 Ο πιο σύγχρονος και γνώριμος πλέον  τρόπος για να απολαύσει κανείς το φωτογραφικό υλικό από τον γάμο του αλλά και για τον εκάστοτε φωτογράφο να αναδείξει τη δουλειά του είναι σίγουρα τα ψηφιακά άλμπουμ.
Η βασική επιλογή των εικόνων αλλά και η επιλογή του στυλ γίνεται από το ζευγάρι ύστερα από εκτενή επικοινωνία. Το σχεδιαστικό μέρος βασίζεται στις παραπάνω επιλογές και το τελικό υλικό δεν φεύγει για τύπωμα αν δεν πάρει τη δική σας έγκριση. Να θυμάστε όμως φίλοι μου ότι για ένα άλμπουμ ισχύει «όσο πιο απλό τόσο πιο διαχρονικό»…

Τι να προσέξουμε στην επιλογή φωτογράφου?
Πρώτα πρώτα να διασφαλίσετε την ποιότητα του υλικού που είναι να παραλάβετε βλέποντας δείγματα σε μια συνάντηση από κοντά και όχι από μια απλή τηλεφωνική επικοινωνία. Ακόμα να επιβεβαιώσετε ότι το φωτογραφικό του ύφος σας καλύπτει και είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείτε.
 Κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό κομμάτι είναι επίσης η επαφή που έχετε με τον επαγγελματία που επιλέγετε διότι καλώς ή κακώς θα είναι και αυτός ένα κομμάτι του γάμου σας, θα είναι μαζί σας ίσως και πάνω από 10 με 12 ώρες εκείνη την ημέρα , ίσως και κάποιες ώρες την επόμενη ή την μεθεπόμενη… και όπως και να έχει η επικοινωνία μαζί του είναι απαραίτητη αρκετές φορές μέχρι την παραλαβή του τελικού αποτελέσματος….  Άρα λίγη «χημεία»  μεταξύ σας χρειάζεται..δεν χρειάζεται?

Το κομμάτι της βιντεοσκόπησης(βιντεογράφησης)  ποιος το καλύπτει?

Η βιντεογράφηση  του μυστηρίου είναι εξίσου σημαντική με την φωτογράφηση του μυστηρίου  εφόσον την επιθυμείτε. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο έχουμε εξωτερικούς συνεργάτες τους οποίους και σας προτείνουμε ώστε να επικοινωνήσετε μαζί  τους  και επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει και καλύπτει τα θέλω σας.

0 σχόλια: